Εθελοντική πρόσκληση δράσης

Γνώριζα από το σχολείο πως ο εθελοντισμός είναι η αυτόβουλη οργανωμένη δράση ανθρώπων ή ομάδων για προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και πως οι άνθρωποι αποφασίζουν να συμμετέχουν σε εθελοντικές ομάδες για διάφορους λόγους. Συνήθως γιατί νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν και να επηρεάσουν θετικά τη ζωή των άλλων ή για την έμπρακτη συνεισφορά στην επίλυση διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων όπως το περιβαλλοντικό πρόβλημα, η βία στην οικογένεια, η κοινωνική ανισότητα κ.ο.κ.

Ονομάζομαι Δανάη, είμαι 17 χρονών και μόλις έχω αποφοιτήσει από το Λύκειο. Όταν μου πρότειναν να συμμετάσχω στην εθελοντική ομάδα eikona ζωής ήμουν από την μία κατενθουσιασμένη που θα είχα την ευκαιρία να λάβω έμπρακτα πια μέρος σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει σκοπό τη συνεισφορά προς τον πονεμένο συνάνθρωπό μας και από την άλλη στην υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση του αυριανού ενεργού πολίτη, του παιδιού. Παρόλα αυτά μαζί και η ανησυχία έδρευε στην ψυχή μου, πόσοι άραγε άνθρωποι έχουν ανάγκη «ένα χέρι αδελφικότητας και αγάπης» για να παρίσταται η ανάγκη δημιουργίας της συγκεκριμένης ομάδας;

Ως ενεργός πλέον πολίτης της κοινωνίας και νέος άνθρωπος με όρεξη, ερχόμενος σε επαφή με ανθρώπους πρόθυμους να συνεισφέρουν και να συμπορευθούν στον κοινό σκοπό της ομάδας, και αντίστοιχα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημερινός άνθρωπος, αντιλαμβάνομαι την ανάγκη προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Πιστεύω πως ο εθελοντισμός και κυρίως οι αξίες του χρειάζεται να μπουν στην ζωή όλων από τα πρώτα πρώτα βήματα.

Νιώθω έντονα την ανάγκη να προσπαθήσω να συνεισφέρω έμπρακτα βοήθεια στον κόσμο που ζούμε, να ωθήσω τους συνομήλικούς μου να παλέψουν για τον κόσμο μας, το μέλλον μας. Θέλω να παροτρύνω τον κάθε ένα ξεχωριστά να λάβει άμεσα δράση και να αρχίσει να βλέπει τον κόσμο γύρω του ως την επόμενή του πρόκληση. Να καταθέσει την ψυχή του με αγάπη, τρυφερότητα και στοργή, αφού με την παραμικρή ή και μεγάλη βοήθεια όλων μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον της χώρας μας και κατ’ επέκταση στα παιδιά των παιδιών μας. Εμείς οι νέοι είμαστε η επόμενη γενιά. Το παρόν είναι στα χέρια μας με την ελπίδα της αλλαγής του μέλλοντος μας και γι’ αυτό οφείλουμε να δημιουργήσουμε τα θεμέλια για ένα πιο ανθρώπινο αύριο.